حقیقت انتظار

«انتظار به معنای این است که ما باید خود را برای سربازی امام زمان آماده کنیم.» ممقام معظم رهبری

حقیقت انتظار

«انتظار به معنای این است که ما باید خود را برای سربازی امام زمان آماده کنیم.» ممقام معظم رهبری

با گوشه ای از معجزات خاکشیر آشنا شوید


با گوشه ای از معجزات خاکشیر آشنا شوید
مصرف شربت خاکشیر به همراه عسل و آب ولرم به صورت ناشتا فواید سلامت زیادی برای سلامت پوست و دستگاه گوارش دارد.

به گزارش بهداشت نیوز، مصرف شربت خاکشیر به همراه عسل و آب ولرم به صورت ناشتا فواید سلامت زیادی برای سلامت پوست و دستگاه گوارش دارد.
 
خواص خاکشیر برای سلامت و لاغری
خاکشیر گیاهی است که به صورت خودرو در باغ‌ها و صحرا‌ها می‌روید.خاکشیر برگ‌هایی با بریدگی زیاد و گل‌های زرد روشن از تیره شب بو دارد. در این مطلب برخی از خواص این گیاه را بیان می‌کنیم. مصرف شربت و جوشانده خاکشیر مزایای سلامتی زیادی برای بدن دارد که در ادامه می خوانید:
 
خواص خاکشیر، کاهش وزن
خاکشیر نقش موثری در بهبود عملکرد دستگاه گوارش و لاغری دارد.برای کاهش وزن با خاکشیر، باید یک قاشق غذاخوری خاکشیر را بشویید و در یک لیوان آب ولرم حل سپس به این محلول مقداری شکر یا نبات اضافه کنید و هر روز ناشتا، آن را بنوشید.
 
خواص خاکشیر در افزایش وزن
مصرف ناشتای خاکشیر با شیر معده را تقویت و اشتها را زیاد می‌کند.
 
بخور خاکشیر برای درمان سرخک و آبله مرغان
مصرف شربت خاکشیر در کودکانی که دچار سرخک و آبله مرغان هستند باعث کاهش حرارت درونی می‌شود. برای این منظور شربت خاکشیر باید روزانه ۳ تا ۴ لیوان مصرف شود. برای رفع خارش و سوزش پوست کودک می‌توانید خاکشیر را بر روی زغال بریزید و با دود آن، بدن کودک را بخور دهید.
 
خواص خاکشیر در درمان جوش صورت
مخلوط ۲ قاشق غذاخوری خاکشیر با عرق شاه‌تره و عرق کاسنی به درمان جوش‌های صورت کمک شایانی می‌کند. برای این منظور باید یک استکان از هر یک از عرقیجات شاه‌تره و کاسنی را با هم مخلوط و آن را با ۲ قاشق غذاخوری خاکشیر ترکیب کنید. این درمان را باید به مدت سه هفته ادامه دهید. این نوشیدنی برای درمان گرفتگی صدا هم استفاده می‌شود.
 
دفع سنگ کلیه با خاکشیر
برای دفع سنگ کلیه باید ۳ قاشق غذا خوری ترنجبین را در یک لیوان آب به مدت ۵ ساعت خیس، سپس آن را صاف و با ۲ قاشق غذاخوری خاکشیر مخلوط کنید.
 
رفع بوی بد دهان با خاکشیر
برای رفع بوی بد دهان باید ترنجبین را به مدت ۵ تا ۶ ساعت درون آب خیس سپس آن را صاف، با یک تا ۲ قاشق غذاخوری خاکشیر مخلوط و هر روز عصر یک لیوان از شربت ترنجبین و خاکشیر را میل کنید.
 
طرز تهیه جوشانده خاکشیر
برای تهیه جوشانده خاکشیر نخست دانه‌های خاکشیر را ۱۵ دقیقه درون آب خیس کرده، سپس آب اضافی آن را خالی کنید و چندین مرتبه آن را به خوبی بشویید. خاکشیر را به مدت ۱۰ دقیقه با آب بجوشانید و پس از سرد شدن میل کنید.
 
موارد منع مصرف خاکشیر
افرادی که دچار ورم و زخم معده هستند باید مصرف خاکشیر را محدود کنند. اشخاصی که طبع سرد دارند و از بیماری‌های ناشی از طبع سرد از جمله روماتیسم و آرتروز رنج می‌برند، باید در استفاده از شربت خاکشیر احتیاط و آن را با عسل و عرق نعناع مصرف کنند.

 

سلامتی روانی چیست؟


 سلامتی روانی چیست؟

 

نویسنده: دکتر امیرمسعود احمدی



 

به چند دلیل می توان گفت سلامت روانی تعریف مشخصی ندارد. یکی این که از دیدگاه های مختلف و در فرهنگ های متفاوت تعاریف متفاوتی برای سلامتی وجود دارد، حتی در میان صاحب نظران علوم مختلف هم وحدتی در تعریف سلامتی وجود ندارد. اما الگویی لازم است تا بتوانیم افراد بیمار و سالم را از هم جدا کنیم یا حتی تشخیص دهیم که خودمان سالم هستیم یا بیمار.
سلامتی روانی از دیدگاه آماری به این صورت تعریف می شود که وضعیت روانی فرد همانند اکثریتی که در آن جامعه سالم خوانده می شوند باشد؛ از دیدگاه اجتماعی مفید بودن فرد و پویا بودن او در روابط اجتماعی ملاک سلامت روانی است و در دیدگاه فردی صرفاً احساس رضایت فرد از وضعیت خودش ملاک محسوب می شود. پس می توان با ادغام دیدگاه های مختلف، سلامت روانی را چنین تعریف کرد: سلامت روانی به معنی احساس آرامش و آسایش است که منجر به شاد زیستن می شود، به طوری که فرد با خود، خانواده و جامعه اش کنار بیاید، برای مشکلات راه حل های مناسب پیدا کند، سعی کند مفید باشد، دیگران را دوست داشته باشد و دیگران هم او را دوست داشته باشند.
منبع مقاله : احمدی سرتختی، امیرمسعود، (1388)؛ دارو درمانی در روان پزشکی، (آشنایی با داروهای روان پزشکی)، تهران: نشر قطره، چاپ اول.


فرصت کارآفرینی با آگاهی مردم در زمینه سلامت


 فرصت های کارآفرینی / کارآفرینی در صنایع غذایی          01 فروردین 1395 - 20 March 2016

فرصت کارآفرینی با آگاهی مردم در زمینه سلامت

ایجاد یک شبکه اجتماعی که اساس کار آن سلامت غذایی مردم و آگاهی به مردم باشد در ایران نیاز بود.فود لیست یکی از این شبکه هاست که به کمک مردم آمده است.


فودلیست به عنوان اولین شبکه اجتماعی سالم در ایران فعالیت می‎نماید. موضوع اصلی foodlist.ir آگاهی مردم در زمینه سلامت مواد غذایی مصرفی و ارزش غذایی غذاهایی است که در طول زندگی مصرف می‌کنند. هر انسان باید آگاهی درستی از نیازهای تغذیه‎ای خود داشته باشد که این آگاهی از روی مشخصه‎های فردی مانند قد، وزن، سن، جنسیت و علایق و بیماری‎های فرد حاصل می‎شود که اساس مشاوره‎های فودلیست است.

فود لیست با این کار با ارزش خود هم مردم را در زمینه سلامت کمک می کند هم به وسیله آن می تواند برای خود فرصت کار آفرینی بکند.سلامت مردم هدف اولیه فودلیست است.

نشان سلامت محصولات غذایی یعنی چه؟


نشان سلامت محصولات غذایی یعنی چه؟
نشان سلامت محصولات غذایی یعنی چه؟


 

نویسنده:دکتر هدایت حسینی*



 
اگر این روزها سری به سوپرمارکت‌ها بزنید محصولاتی را می‌بینید که روی بسته‌بندی‌ آنها نشان یک سیب دیده می‌شود؛ نشانی که به گفته مسوولان وزارت بهداشت، بیانگر برخورداری آن محصول از یک استاندارد بالاست. اما سوال این است: محصولاتی که‌ این نشان را از وزارت بهداشت می‌گیرند، چه خصوصیاتی دارند؟
پیش از این، درج شماره پروانه و مجوز ساخت وزارت بهداشت روی مواد غذایی نشانه برخورداری مواد غذایی از کف و حداقل کیفیت استاندارد بود اما نشان جدید علامت برخورداری حداکثری کیفیت مواد غذایی و سقف کیفیت است و درج این نشان روی محصولات غذایی علاوه بر اطمینان‌بخشی به مردم موجب تشویق تولیدکنندگان برتر نیز می‌شود.» وی ادامه می‌دهد: «این نشان تنها به محصولاتی تعلق می‌گیرد که به عنوان شرط لازم، دارای پروانه ساخت و پروانه بهره‌برداری از وزارت بهداشت باشند و شرایط ثانویه مندرج در آیین‌نامه اجرایی نشان ایمنی و سلامت غذا را نیز داشته باشند.

ضوابط اعطای نشان ایمنی و سلامت
 

نداشتن مواد افزودنی شیمیایی سنتتیک، به حداقل رساندن میزان کالری فرآورده از طریق کاهش مصرف کربوهیدرات‌های ساده و چربی‌ها، به حداقل رساندن ترکیبات و عوامل خطرساز از قبیل اسیدهای چرب ترانس و اشباع، استفاده از مواد افزودنی و اولیه طبیعی و ارگانیک، تولید بهداشتی و صنعتی فرآورده‌های سنتی، عاری بودن فرآورده از سموم قارچی و باقی‌مانده سموم دفع آفات نباتی و داروهای دامپزشکی و عوامل آلودگی بیولوژیک و به کارگیری سازوکارهای بهبود ارزش تغذیه‌ای فرآورده از جمله ضوابطی است که تولیدات دارای پروانه بهره‌برداری وزارت بهداشت برای دریافت نشان ایمنی و سلامت غذا باید داشته باشند.
یک فرآورده سالم از مواد اولیه سالم و در شرایط خوب بهداشتی تولید و عرضه شده و علاوه بر حداقل ویژگی‌های مورد انتظار و خواص ذاتی خود باید دارای خصوصیاتی باشد که در ارتقای ایمنی و سلامت مصرف‌کننده نقش موثری ایفا نماید.» وی در پاسخ به این پرسش که این نشان آیا از نشان استاندارد مجزاست یا نه، یادآور می‌شود: «کاری که وزارت بهداشت می‌خواهد انجام دهد یک اطلاع‌رسانی است که برای مصرف‌کنندگان انجام می‌شود و نشان استاندارد و پروانه‌های ساخت کالا که در وزارت بهداشت به محصولات داده می‌شود، نشان‌دهنده حداقل کیفیت و ویژگی‌های لازم برای عرضه فرآورده‌هاست؛ در حالی که نشان ایمنی و سلامت، نشان‌دهنده حداکثر کیفیت سلامت است و وزارت بهداشت این نشان را به وجود آورد تا مصرف‌کنندگان به راحتی بتوانند در بین کالاهای مشابه، کالاهای کیفی‌تر را انتخاب کنند.

نشان سلامت محصولات غذایی یعنی چه؟

توصیه‌ای به واحدهای تولیدی
 

واحدهای تولیدی که فکر می‌کنند با توجه به آن شاخص‌هایی که ما تعریف کرده‌ایم محصولات‌شان می‌تواند این نشان را به دست آورد با دریافت فرم‌هایی که در دانشگاه‌های علوم پزشکی موجود است، محصول تولیدی خود را ارایه دهند تا در دانشگاه‌ها بررسی‌های اولیه انجام شود و با توجه به بازدیدهایی که کارشناسان از محل انجام خواهند داد و مستنداتی که در ارتباط با محصول موجود است، بررسی‌ها در مورد دارا بودن حداکثر شاخص سلامت انجام می‌شود و در کمیته نهایی شده و نشان ایمنی و سلامت غذا به محصول تولیدی اعطا می‌شود.

مسأله ضعف نظارت بر مواد غذایی چگونه حل می‌شود؟
 

ما به این صحبت شما معتقد نیستیم و اعتقاد راسخ داریم که نظارت کافی وزارت بهداشت بر محصولات غذایی وجود دارد که این نظارت هم در سطح تولید و هم در سطح عرضه محصولات غذایی است و ما در وزارت بهداشت هم در سطح کیفی، یعنی زمانی که تولید انجام می‌شود بر شرایط تولید، وضعیت خط تولید، فضای فیزیکی که در آن تولید انجام می‌شود، نظارت داریم و بعد برای دادن پروانه‌های ساخت که اجازه ساخت آن را وزارت بهداشت می‌دهد، نظارت وجود دارد و این در حالی است که در بازدیدهای ادواری هم که کارشناسان وزارت بهداشت انجام می‌دهند بر تولید و عرضه محصولات نظارت کافی اعمال می‌شود.» وی در خاتمه با بیان اینکه وزارت بهداشت در رابطه با ارتقای سلامت جامعه، اهدافی مانند افزایش فیبر دریافتی مواد غذایی روزانه مردم و افزایش مصرف نوشیدنی‌های سالم مانند چای سبز را دنبال می‌کند، می‌گوید: «یکی از برنامه‌های مهم وزارت بهداشت که از سال گذشته آغاز شده طرح نظارت دقیق بر فرآورده‌های خوراکی و گوشتی است که با جدیت دنبال خواهد شد.

پی نوشت ها :
 

* مدیرکل نظارت بر مواد غذایی وزارت بهداشت

منبع:

نشانه های قبل از خودکشی


علائم خطر خودکشی را بشناسیم
(1 رای, امتیاز میانگین: 5٫00 از 5)

نشانه های خودکشی,علائم هشداردهنده خودکشی

در مقاله ای ارتباط بین افسردگی و خودکشی را بررسی کردیم، همین موضوع باید به عنوان مهم ترین نشانه هشدار برای خودکشی مد نظر قرار گرفته شود و فرد مبتلا به افسردگی شدید تحت شرایط سخت قرار ندهیم.

به گزاش آلامتو و به نقل از سپیده دانایی؛ یکی از خطرناک‌ترین عوارض افسردگی و برخی دیگر از اختلالات روانی خودکشی است. افرادی که در خطر خودکشی قرار دارند، یک قدم با مرگ فاصله دارند و هوشیاری اطرافیان آن‌هاست که می‌تواند این خطر را از سر آنان رفع کند.

مهم‌ترین نکته‌ای که باید بدانید، این است که همواره باید خودکشی را جدی گرفت. اگر فردی از خودکشی یا آسیب‌زدن به خود سخن می‌گوید، باید حتماً جدی گرفته شود. انجمن روانشناسی آمریکا، علائم زیر را به عنوان آژیر خطر خودکشی معرفی کرده است:

  • صحبت کردن درباره خودکشی کردن
  • مشکل در غذا خوردن یا خوابیدن
  • نشان دادن تغییرات بزرگ در رفتار
  • انزوا و گوشه‌گیری از دوستان و فعالیت‌های اجتماعی
  • از دست دادن علاقه به مدرسه، کار یا تفریحات
  • آماده‌شدن برای مرگ با نوشتن وصیت‌نامه و سر و سامان دادن به مسائل مالی
  • دادن اشیاء با ارزش خود به دیگران
  • داشتن سابقه اقدام به خودکشی
  • خطر و ریسک کردن‌های نالازم
  • داشتن تجربه‌های اخیر فقدان و از دست دادن
  • داشتن درگیری ذهنی با مرگ و مردن
  • بی‌توجه شدن به ظاهر شخصی
  • افزایش مصرف الکل و مواد

با مشاهده علائم مذکور باید احتمال وجود خطر خودکشی را در نظر بگیرید و برای کمک گرفتن به سراغ متخصص سلامت روان بروید. به خاطر داشته باشید که در چنین شرایطی هر ثانیه ارزشمند است و نباید خطر خودکشی را پشت گوش بیندازید.